4Barista Ročni pražalnik kave
Proizvajalec: | ECO capsules |
Pripravite resnično svežo kavo. S tem ročnim pražarnikom kave lahko svežo kavo pražite kadar koli želite.
Praženje s tem tipom pražarnika traja približno 25 minut in lahko naenkrat sprejme do 200 g kave .
Imate radi grenko kavo? Pečemo dlje. Imate radi kislo kavo? Pečemo krajše. Eksperimentirajte s časom praženja, da odkrijete nove okuse kave. Čez čas boste našli pravi recept za pečenje, ki vam najbolj ustreza.
Tudi s praženjem kave doma lahko prihranite veliko denarja . 1 kg zelene kave lahko kupite že za 7 €.
S tem pekačem lahko popečete tudi mandlje in manjše oreščke .
Pražar kave deluje na osnovi tekočega alkoholnega štedilnika , ki pri gorenju ne kadi. Izboljšan boben iz nerjavečega jekla z integriranim propelerjem poskrbi za enakomerno pečenje . S trikotno mrežico vas ne bo skrbelo razlitje kave, saj so luknje dovolj velike za učinkovito praženje.
Največja količina pražene kave : 200 - 250 g, lahko pražite manjšo dozo.
Material : nerjaveče jeklo, lesen ročaj.
Teža paketa: 942 g. Mere pekača vključno z ročajem (širina x višina x globina): 210 mm x 230 mm x 150 mm.
Pekač je dobavljen razstavljen in ima priložen angleški priročnik.
Kako pražiti kavo:
1. Sestavite pekač, kot je prikazano na sliki.
2. Gorilnik napolnite z alkoholom in prižgite stenj . Bodite previdni, saj gre za delo z odprtim ognjem!
3. V boben za pražanje dodajte približno 100 g zelene kave , katere znamke želite.
4. Boben pekača med pečenjem enakomerno vrtite. Po približno 15 minutah se bodo zunanje plasti zrn začele ločevati in kava bo postala rumenkasta.
5. Po približno 25 minutah bo kava "srednje pražena", naslednjih 5 minut praženja pa bo kava postala "temno pražena". Časi praženja so približni. Temnejša kot je kava, manj je kisla in bolj grenka.
6. Ko je praženje končano, položite kavo na pekač ali podoben pekač in pustite, da se ohladi .