Pripravite si dve EKO kapsuli, svojo najljubšo skodelico za kapučino in seveda Dolce Gusto ali Nespresso aparat za kavo. Eno ECO kapsulo do vrha napolnite z vašo najljubšo mleto kavo. Zaprite kapsulo. Drugo kapsulo do vrha napolnite z mlekom v prahu. Najprej v aparat Dolce Gusto ali Nespresso vstavite kapsulo za ponovno polnjenje z mlekom v prahu. Uporabite ročni program za kuhanje.
Vklopite aparat za kavo in skodelico malo več kot do polovice napolnite s spenjenim mlekom. Dober mocha cappuccino naj vsebuje do 2/3 mleka in samo 1/3 kave. Kavna kapsula je naslednji korak. Napolnite kavno skodelico z želeno količino kave. Kava se čudovito zlije s spenjenim mlekom in ustvari čudovito fino peno na vrhu kapučina.
Ali ste vedeli, da je spenjeno mleko veliko boljšega okusa kot regular toplo mleko? Zato priporočamo, da mleko za kapučino vedno spenite, ne le da ga natočite v kavno skodelico. Ne pozabite, da po vrhu potresete cimet, kakav ali vanilijo, da izboljšate okus. Sedaj pa uživajte v okusnem domačem kapučinu!
Če želite, da bo vaš kapučino še bolj okusen, v skodelico najprej dodajte sirup po vaši izbiri. Na primer, če dodate čokoladni sirup, boste dobili čokoladni kapučino slastnega okusa. Obstaja veliko načinov za pripravo vaše najljubše mlete kave s kapsulami za ponovno polnjenje.
Pustite domišljiji prosto pot, nebo je meja! Uživajte!